Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Запечени свински гърди с песто

Запечени свински гърди с песто

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Запечени свински гърди с песто
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Ще се влюбите в неповторимия аромат на тези свински гърди - истинска наслада !"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 - 700г
  • песто - 3 - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос с лимоновия сок, черния пипер, олиото/зехтина и 1/2 ч.ч. бяло вино.

Изсипете маринатата при свинските гърди, покрийте с фолио и оставете за 2 часа в хладилник. След това намажете с песто и наредете в намаслена тавичка.

Увийте тавичката с фолио и оставете за 2 часа в хладилник. След това извадете и добавете останала 1/2 от виното.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 60 минути, като първите 45 минути печете под фолио, а останалите без, за да могат да придобият приятен загар. Сервирайте с гарнитура по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: