Карамелен сладкиш с грис

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
27/03/2017
"Уникален сладкиш, който се приготвя за нула време с минимум продукти "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 357
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 10 г
  • за сладкиша
  • вода - 1 л, може и мляко
  • грис - 100 с аромат на банан
  • захар - 150 г
  • малини - 100 г или плодове по избор
  • орехи
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта с маслото. Изсипете карамела в малка продълговата форма за кекс, намазана с масло.

В тенджерка налейте 800 мл от водата заедно със захарта и оставете да заври.

В останалата вода разтворете гриса. Изсипете на тънка струя и бъркайте, докато започне да се сгъстява.

Оставете леко да се охлади и изсипете 1/2 върху карамела. Поръсете с плодове и покрийте с останалата част.

Оставете на стайна температура да се охлади, а след това - в хладилника за няколко часа да стегне напълно.

След това го обърнете в чиния, поръсете с едро смлени орехи и карамелен топинг.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар