Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със смръчкули

Свинско със смръчкули

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско със смръчкули1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г шарено
  • лук - 1 глава
  • смръчкули - 200 - 300 г
  • олио - 120 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • магданоз - 2 с.л. накълца
  • копър - 1 - 2 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на парчета. Загрейте половината мазнина в широк и дълбок тиган и сложете овкусеното със сол и черен пипер свинско да се запържи, докато промени цвета си.

Извадете го и долейте останалата мазнина. Сложете накълцания лук да се запържи, а след него добавете почистените и нарязани смръчкули.

Похлупете и оставете за 10 минути. След това добавете свинското, разбъркайте и залейте с виното. Отново сложете капака за няколко минути, след което разбъркайте.

Оставете да се готви, докато месото напълно омекне и добавете подправките. По време на задушаването долейте малко водичка, ако е нужно.

Снемете свинското със смръчкули от котлона и разбъркайте с накълцаните зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Борко
Борко
вид гъби. Смръчкулата е известна още като корминка, шарденче, бучка гъба
14.05.2012 11:59
Силвия
Силвия
Какво представляват смръчкулите?
13.05.2012 18:31