Начин на приготвяне
Почистената риба се поръсва със сол и черен пипер и се подрежда в тава, дъното на която се намазва със зехтин.
Всяка риба се поставя върху няколко шайби кромид лук и 2-3 резени лимон. Преди това направих по гръбчето на рибите по 5-6 прореза. В прорезите се накапва по малко зехтин.
Поръсва се с копър и на всяка риба отгоре се слагат по 2 резенчета лимон и по един резен домат.
Завива се с фолио и рибата се слага да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.
След това се отвива и се оставя още малко, като се полива с лъжица от мазнинката върху рибите. Преди сервиране поръсете печената риба с нарязан стрък пресен чесън.
Печената бяла риба под фолио е готова.