Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена бяла риба под фолио

Печена бяла риба под фолио

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Печена бяла риба под фолио
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"С пресен чесън и много любов - така се приготвя най-вкусната бяла риба"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 3 бр
  • лук - 3 глави
  • лимони - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се поръсва със сол и черен пипер и се подрежда в тава, дъното на която се намазва със зехтин.

Всяка риба се поставя върху няколко шайби кромид лук и 2-3 резени лимон. Преди това направих по гръбчето на рибите по 5-6 прореза. В прорезите се накапва по малко зехтин.

Поръсва се с копър и на всяка риба отгоре се слагат по 2 резенчета лимон и по един резен домат.

Завива се с фолио и рибата се слага да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

След това се отвива и се оставя още малко, като се полива с лъжица от мазнинката върху рибите. Преди сервиране поръсете печената риба с нарязан стрък пресен чесън.

Печената бяла риба под фолио е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: