Домашни кроасани с наденица

Паулина СтояноваПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
30/03/2017
"Само ние знаем как да съчетаем наденица и кроасани и от това да излезе нещо наистина невероятно вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 782
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото: Пресяваме брашното и правим в средата кладенче. Чукваме двете яйца, слагаме киселото мляко, солта и олиото.

Затопляме водата, трябва да е хладка, слагаме захарта, бъркаме да се разтвори, добавяме маята и отново бъркаме.

Замесваме, като на няколко пъти сипваме водата с маята и бъркаме. Замесваме леко лепкаво тестото.

Слагаме ги да втаса в дълбок съд и го завиваме с кърпа. Трябва да удвои обема си.

След като е втасало го изсипваме и го размесваме. Разделяме го на две топки и с помощта на точилка разточваме една голяма кръгла кора.

Нарязваме краставиците на кръгчета, наденицата на лентички или полукръгчета, чушките на ивички, а сиренето го натрошаваме.

Нарязваме кората на триъгълници и в широката част на всеки триъгълник слагаме от киселите краставички, наденицата, чушките и натрошеното сирене, може по една лъжичка от доматено пюре.

Навиваме от широката към тясната част и така става кроасана. Навиваме всички кори и ги редим в предварително намазнена и набрашнена тава на 3-4 см разстояние, тъй като ще се надуят.

Оставяме ги да втасат съвсем малко и ги печем на 170 градуса за около 30 минути.

През това време си правим останалото тесто по същият начин. При желание можете да ги намажете с жълтък и да поръсите със семена.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар