Пълнен заек с ориз и гъби, печен с фолио

ЛидияЛидия
Новак
17
123
50
74
30/12/2019
"Няма да намерите по-вкусен пълнен заек на фурна, обзалагаме се на каса бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128 970
  • Преглеждания за месеца3328
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнен Заек

Начин на приготвяне

Запържвате дреболийките в тиган, след това добавяте гъбите, като се запържат добавяте лука и морковите да се задушат.

Прибавяте към тях 200-300 мл. вода, червен пипер, 1 ч.л. сол и ориза. Оризът като набъбне прибавяте доматено пюре и подправките черен пипер, девесил и джоджен.

Заека подправяте със сол, черен пипер и намазвам със свинска мас, защото заешкото месо е сухо. Напълвате коремната кухина на заека с плънката и зашивате с конец.

Остатъка от плънката изсипвате в тавата и доливате вода да равни на половината заек.

Покривате с фолио и печете пълнения заек във фурна на 200 градуса близо 2 часа.

Пълненият заек с ориз и гъби, печен с фолио е готов.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Anastasiya Anastasiya
Anastasiya Anastasiya
27.05.2018 11:08
Много добре се получава, за 2 път я приготвям!
5
0