Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците.
В сух съд разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. Прибавете на тънка струя захарта и продължете разбиването до усвояването на захарта.
Добавете жълтъците един по един към белтъците, като продължите с разбиването до получаването на еднородна смес.
Към яйчената смес прибавете и брашното лъжица по лъжица, като разбърквате отдолу н горе и внимавате сместа да не спадне. Сложете и пакетчето ванилия.
Изрежете кръг от домакинска хартия, който ще покрие дъното на тавичката за печене.
Изсипете сместа, загладете и изпечете в загрята фурна до кафеникав загар.
Отстранете готовия блат внимателно от хартията и охладете.
Направете сироп, като прибавите захарта към водата, и кипнете течността на котлона.
Сиропирайте охладения блат.
Разбийте сметаната на гъст крем с помощта на миксер. Шприцовайте по периферията на блата от сметановия крем с помощта на пош.
Разтворете желатина с чаша студена вода. Оставете го да набъбне. Добавете захарта и загрейте сместа в микровълнова фурна до разтопяването на желатина, като внимавате да не кипне.
Обелете кивито и го нарежете на филийки. Сложете парченцата киви в желатина и оставете да се охлади и желира. Щом започне желирането, изсипете сместа върху блата в средата и загладете.
Оставете плодовия сладкиш за около 2 часа, за да си поеме ароматите.
Пандишпановият сладкиш с киви е готов.