Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Миди в масло и вино с брускети от франзела

Миди в масло и вино с брускети от франзела

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195371634132
Миди в масло и вино с брускети от франзела1 / 2
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 1, 5 кг
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • масло - 100 г
  • зехтин - 20 мл
  • девесил - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • сос уорчестър - 1ч.л
  • за брускетите
  • франзела - 1/2 бр.
  • масло - 40 г
  • чесън - 1 скилидка
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се нарязва на тънки филийки. Филийките се подреждат в тава покрита с хартия за печене. В предварително загрята фурна се пекат 5 минути на 180 градуса.

Прави се сос за брускетите, като чесънът се пресова, копърът се наситнява и всичко се обърква с маслото. Чесънът за мидите се нарязва на ситно. Запържва се в зехтина и маслото и се налива виното.

Когато заври се слагат мидите. Мидите трябва да са много добре измити от водорасли и камъчета. Добавят се свежите подправки и когато мидите се отворят се изваждат с решетъчна лъжица.

Сосът, в който са се готвили мидите се оставя на котлона, добавя се соса Уорчестър и се оставя на котлона докато течността стане наполовина.

Готовите миди се подреждат в чиния. Поливат се с готовия сос и се гарнират с намазаните с ароматно масло брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: