Начин на приготвяне
Франзелата се нарязва на тънки филийки. Филийките се подреждат в тава покрита с хартия за печене. В предварително загрята фурна се пекат 5 минути на 180 градуса.
Прави се сос за брускетите, като чесънът се пресова, копърът се наситнява и всичко се обърква с маслото. Чесънът за мидите се нарязва на ситно. Запържва се в зехтина и маслото и се налива виното.
Когато заври се слагат мидите. Мидите трябва да са много добре измити от водорасли и камъчета. Добавят се свежите подправки и когато мидите се отворят се изваждат с решетъчна лъжица.
Сосът, в който са се готвили мидите се оставя на котлона, добавя се соса Уорчестър и се оставя на котлона докато течността стане наполовина.
Готовите миди се подреждат в чиния. Поливат се с готовия сос и се гарнират с намазаните с ароматно масло брускети.