Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия по кръчмарски

Скумрия по кръчмарски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
04/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Разкриваме ви една от най-строго пазените тайни на кръчмарите - как се прави скумрия с ароматна коричка"

Необходими Продукти

  • скумрия - 6 бр.
  • горчица - 3 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • оцет - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • лимони - 1 бр на кръгчета
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре скумрията. Отделяме филето и подсушаваме.

В тавичка намаслена нареждаме самото филе с кожата надолу.

Смесваме горчицата, бялото вино, оцета, магданоза, олиото, солта, черния пипер и дафиновия лист и изсипваме върху филето.

Отгоре поставяме резените от лимона и печем 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Радвам се ,че ви е харесала рецептата ми.
10.02.2023 05:36
Николай Тюлев
Николай Тюлев
Страхотна рецепта.Благодаря Ви от от името на цялото ни семейство.
09.02.2023 20:41
2