Печен толстолоб с домати и лук

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3237
6
08/04/2017
"Сочен толстолоб, който се приготвя само за 30 минути - перфектното рибено изкушение "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 787
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на порционни парчета филета толстолоб се поръсват хубаво със сол и черен пипер и се нареждат в намазана с олио тава.

Лукът, нарязан на шайби се разпределя равномерно около филетата, а доматите също нарязани на по-дебели филийки върху самата риба.

Поръсва се всичко със сол и наситнените скилидки чесън. Начупват се на едри парчета дафиновите листа и се поръсва ястието равномерно с тях. Накрая се залива с олиото и най-отгоре се нареждат лимоните, нарязани на колелца.

Запича се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

Рибата може да се поднесе както гореща, така и изстудена, но задължително поръсена с много магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар