Бързи сиренки без месене

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
947
5
02/05/2017
"Понякога да си мързелива домакиня е приятно "
Приготвяне29 мин.
Готвене17 мин.
Общо46 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
119 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533 760
  • Преглеждания за месеца2572
  • Преглеждания за седмицата236
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена119

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа сипвате млякото, прибавяте бакпулвера и разбърквате на ръка докато сместа шупне. Вземате миксера и постепенно прибавяте яйцата, олиото, солта и брашното (не наведнъж, а на няколко пъти).

Оставяте миксера и посипвате лепкавото тесто с натрошено сирене и накълцан магданоз (може и без него).

Застилате две големи тави с хартия за печене и със супена лъжица сипвате от сместа на различни купчинки. Пекат се на 180 градуса с включен вентилатор за около 15-17 минути.

След изпичане сиренките бухват в различни форми, но са еднакво вкусни, особено след като са толкова бързи и лесни за приготвяне.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
21.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 24
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Lyubka Simeonova
Lyubka Simeonova
12.01.2020 10:01
Безобразно хубава и лесна рецепта! (независимо, че по здравословни и др. причини направих големи промени, които бих желала да споделя)
Вместо кис. мляко използвах домашен кефир от козе мляко (козето мляко съдържа по-лесно усвоими белтъчни в сравнение с кравето, а не разполагах с козе кисело мляко в момента).
1, Вместо житно брашно сложих пълнозърнесто от шпелта (съдържа по-малко глутен), пое ми повече от указаното, но все пак е различно.
2. Сиренето замених със... смес от посолени и изкиснати сушени домати и тиквено семе, поръсени с малко брашно за намаляване на влажността.
3. В част от соленките (не са сиренки, уви) добавих и ситно нарязани листа на азиатски спанак, естествено - и сушен магданоз.
4. Поради липсата на пакетиран бакпулвер (живея в чужбина) сложих една чаена лъжичка от насипен такъв. При проверка се оказа, че пакетче български набухвател съдържа 10г, което е по-малко.

Резултатът ми припомни сиренки/соленки от детството - хубаво изпечени и ароматни соленки.
Признавам, че малко ми се разляха, можеше по-гъсто тесто да спретна, а и набухвателят можеше да е повече.
Като цяло се получи чудесен резултат, благодаря за рецептата!
0
3
Петя Добрева
Петя Добрева
08.02.2019 12:54
Страхотна рецепта, невероятно вкусни сиренки!
6
0
Tanya
Tanya
01.02.2019 15:06
Уникални са! :))
3
2