Булгур на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Булгур на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"И ние хапваме мръвка, но понякога ни се хапва и нещо по-леко и ароматно, като този апетитен булгур на фурна!"

Необходими Продукти

  • булгур - 400 г
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г
  • карамфил - 2 счукани
  • сол
  • черен пипер - млян
  • олио - около 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тиган и запържете накълцания ситно лук и почистените и нарязани гъби.

Щом омекнат, ги овкусете с подправките и снемете от котлона.

В тава сипете булгура, прибавете запържените зеленчуци и още от подправките на вкус.

Долейте гореща вода, колкото да се покрият продуктите.

Сложете да се пече в умерено загряна фурна, до абсорбиране на течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
45
31
20
10
Дай твоята оценка: