Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рогчета»Домашни рогчета за закуска с пълнеж

Домашни рогчета за закуска с пълнеж

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167842
Домашни рогчета за закуска с пълнеж
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 5
10/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Нищо не сплотява семейството така, както една вкусна закуска от домашно приготвени рогчета с пълнеж"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • олио - 100 мл
  • вода - 250 мл
  • копър - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 пак
  • топено сирене - 3 - 4 резанчета
  • кренвирш - 1 бр.
  • маслини - 70 г без костилка
  • сирене - 50 - 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като пресяваме брашното със сито. Слагаме олио и копър, добре разбъркваме. Правим кладенче в средата и добавяме олиото.

Водата я затопляме и слагаме захарта, разбъркваме, за да се разтопи, и добавяме маята, разбъркваме и тя да се разтвори.

На няколко порции добавяме маята към брашното и замесваме не лепкаво тесто.

Оставяме го да втаса на топло, за целта аз го слагам във фурната на 70-80 градуса и го завивам с кърпа.

Нарязваме си маслините на ситно, кренвирша - на малки кубчета, натрошаваме сиренето, а топеното сирене на две.

След като удвой обема си, го премесвам със мазани с олио ръце и разделям тестото на 5, 7 или 9 топки, в зависимост колко големи искате да бъдат.

Разточваме всяка една от топките на правоъгълник слагаме от едната стана маслини, кренвирш, топено сирене или сирене и завиваме до половината, другата половина нарязваме на ленти и донавиваме. Стават рогчета с резки.

Намазваме с олио тавичката и я поръсваме с брашно. Нареждаме ги и ги оставяме да се надуят/втасат.

Печем на 180-190 градуса за около 30-35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: