Начин на приготвяне
Маята се разбърква в 100 мл хладка вода и 2 с. л. типово брашно и оставяме да бухне. Сипва се в пресято брашно в тава, добавя се сол, олио, яйцето, останалата вода и активираната мая. Замесва се меко, гладко тесто.
Намазва се отгоре с олио и оставяме на топло да втаса за 40 минути. Оформя се фитил и се нарязва на малки парченца.
Вземат се 7-8 парчета тесто, сплескват се, в средата се поставя парче биволско сирене и затваряме на топче. Нареждат се в намаслена тава в средата като цвете .Останалите парчета без едно се оформят като квадрат със страни 8 см.
Поставя се в едната страна натрошено сирене и навиваме на малко рулце, което се нарежда по стените на тавата.
След 20 минути в загрята фурна на 100 градуса се намазва с разбит жълтък и олио. Поръсваме с галета и върху топчетата се оформя цветенца от тиквени семена от микса. С останалите се поръсват рулцата.
Последното топче се разточва с ръце на фитил и нарязваме на парчета, с тях се запълва празното място в тавата. Увеличаваме на 170 градуса и печем милинките до зачервяване около 30-35 минути. Поднасяме топли!