Курабии Весел Великден

15/04/2017
"Включете и децата при приготвянето на тези вкусни Великденски курабийки и празникът ще бъде гарантирано весел"
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции70
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 838
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За курабиите
  • брашно - 500 г
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • За гарниране
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сладкарска боя - безвредна
  • маршмелоу - бонбони
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете размекнатото масло, разбитите яйца, прясното мляко и останалите продукти. Замесете меко тесто. Покрийте го с фолио и го оставете за около 30 минути на студено.

Разделете тестото на 5 топки. Разточете всяка топка на кора.

С помощта на сладкарски формички изрежете желаните от вас курабийки.

Подредете в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна за кратко до порозовяване.

Готовите сладки охладете.

Разбийте белтъка с пудрата захар и лимоновия сок до получаването на гъста глазура.

Оцветете с безвредни бои желаните от вас цветове.

Глазирайте курабийките. Гарнирайте част от тях с бонбони маршмелоу.

Весел Великден!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар