Начин на приготвяне
Активирайте маята в топлото мляко със захар около 1 ч.л., 2 с.л. брашно и оставете да шупне.
Пресейте брашното в тава, добавете щипка сол, направете кладенче и изсипвайте последователно разбитите със захар яйца, разтопеното масло - негорещо обаче, рендосаната лимонена кора, ванилиите и готовата мая. Замесете меко тесто, като в зависимост от големината на яйцата може да добавите още малко брашно или малко топло мляко, ако е необходимо.
Завийте тестото и оставете на топло да втасва поне час-час и половина.
Размесете върху набрашнен плот и разделете на 3 топки, всяка от които разточете на кора с дебелина около 5 мм, намажете с мармалад, завийте на руло.
А когато са готови и трите, направете плитка, поставете в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, и оставете отново на топло тавата, завита със стреч фолио за около час.
Последното, което трябва да направите преди печене, е да намажете със жълтък, да поръсите захар и печете в предварително загрята фурна. В началото - 10 минути на 50 градуса, а след това около 40 минути на 180 градуса.
Наложително е по време на печенето да поставите фолио, само леко отгоре, за да прегори.
Препоръчвам го за Великден с чаша ароматно кафе и в компанията на близки и приятели!
Коментари
Благодаря!