Домашно прясно овче сирене

ЕмелЕмел
Чирак
2914140901
Домашно прясно овче сирене5 / 5
16/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Ако искате вкусно мезе, трябва да си го приготвите сами!"

Необходими Продукти

  • овче мляко - 1 л прясно
  • мая - за сирене
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се стопля като за бебе и към него се добавя 1 ч.л. вода и 5 - 6 капки от маята за сирене, разбърква се и оставя 1-2 часа или докато се покаже малко вода върху сиренето.

Изсипва се в голям тензух и се прецежда, а след като се изцеди, заедно с тензуха се слага в тава и върху него се слага по малка тава и се претиска с нещо тежко.

Оставя се за около час и се реже на квадратчета и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
от колко литра мляко излиза 1 голяма бучка сирене .но бих опитала и с 1 литър
01.06.2017 22:23
1
Покажи всички подкоментари