Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва в керемида

Пъстърва в керемида

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Пъстърва в керемида
Снимка: Анелия Цонева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Не е важно кой ще улови пъстървата, а кой ще я приготви"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • лук глави - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • печурки - 2 бр. гъби едри
  • моркови - 1 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата хубаво и не забравяйте да отстраните хрилете. Измийте рибата и подсушене. Натрийте рибата със сол чи черен пипер отвътре, а отвън намажете с прясно изцеден лимонов сок.

Ако сте навън и имате възможност да накладете огън, поставете една керемида с дължината на рибата върху тлеещата жарава и положете пъстървата отгоре, като предварително намажете керемидата с краве масло.

В домашни условия използвайте електрическа скара - плоча. Печете, докато рибата се отлепи сама от плочата /керемидата/ и обърнете от другата страна.

В чашка смесете разтопеното масло със сухите подправки и 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Разбъркайте добре, докато се хомогенизира.

Нарежете зеленчуците на едри парчета и всеки зеленчук намажете със сместа от двете страни. Поставете зеленчуците върху плочата /керемидата/.

Печете, докато се получи желания загар. Сервирайте в атрактивни съдове и гарнирайте с кръгчета лимон. Ако рибата е печена върху керемида, може да я използвате като чиния. Ако ви е останала марината, може да полеете ястието с остатъка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: