Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка супа за специалните гости на Великден

Агнешка супа за специалните гости на Великден

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534904181k1
Агнешка супа за специалните гости на Великден8 / 8
17/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Уникална агнешка супичка, която се приготвя не с дреболии, а с крехко месце и много мерак да не забравите и пресния магданоз!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг с кости
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • магданоз
  • джоджен
  • чер пипер
  • чубрица
  • лимони
  • фиде - по желание за гъстотата
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Супата е за специалните гости, които не хапват агнешки вътрешности.

Изберете прясно агнешко месо, измийте хубаво и поставете в дълбока тенджера с около 2 и половина литра вода, за да се свари.

Не пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки.

Докато ври месото, измийте и нарежете зеленчуците, морковът се настъргва. Задушете ги в тиган с 1-2 с л.олио, като добавите и малко от прецедения бульон - първо лук, после морков и накрая домат, докато омекнат.

Тогава изсипете в бульона месото, зеленчуците, подправете със сол и сухите подправки и оставете за кратко да покипът, за да се смесят.

Сложете фидето и гответе още няколко минути, според описанието върху пликчето на фидето-до готовност.

Подправете с лимонов сок, а при поднасяне - и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Невероятно сполучлива и вкусна рецепта! Благодаря :)
21.09.2017 15:56