Начин на приготвяне
Супата е за специалните гости, които не хапват агнешки вътрешности.
Изберете прясно агнешко месо, измийте хубаво и поставете в дълбока тенджера с около 2 и половина литра вода, за да се свари.
Не пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки.
Докато ври месото, измийте и нарежете зеленчуците, морковът се настъргва. Задушете ги в тиган с 1-2 с л.олио, като добавите и малко от прецедения бульон - първо лук, после морков и накрая домат, докато омекнат.
Тогава изсипете в бульона месото, зеленчуците, подправете със сол и сухите подправки и оставете за кратко да покипът, за да се смесят.
Сложете фидето и гответе още няколко минути, според описанието върху пликчето на фидето-до готовност.
Подправете с лимонов сок, а при поднасяне - и пресен магданоз.
Коментари