Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешката дроб сарма на баба със заливка

Агнешката дроб сарма на баба със заливка

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Агнешката дроб сарма на баба със заливка
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
9
"Ще ви разкрием тайната на вкусната агнешка дроб сарма и ще я приготвим, както я правеше баба - със заливка и с много мерак"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • ориз - 500 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • джоджен
  • босилек
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме агнешкия комплект в подсолена вода. Препоръчително е в тенджера под налягане.

Нарязваме лука, почистваме и измиваме ориза и запържваме.

В голяма тава объркваме дреболиите нарязани на ситно, запържените ориз и лук, подправките и доливаме с бульона от сварените дреболии.

Печем докато оризът се свари. Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата. Заливаме и запичаме 15-тина минути. Сервираме по желание с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: