Начин на приготвяне
Маята се разтваря в топло, прясно мляко - 50 мл, с 1 лъжичка захар, щипката сол и 1 с.л. брашно, за да се активизира маята. Яйцата се разбиват със захарта, останалото мляко и маслото.
След като маята е шупнала, се прибавя към яйчната смес. Разбърква се.
Постепенно се прибавя брашното. Замесва се меко тесто, което да не лепне по пръстите. Прибавяйте брашното постепенно и замесвайте - количеството на брашното е ориентировъчно.
Готовото тесто прехвърлете в купа, поръсва се с брашно и се покрива с кърпа. Оставете на топло да втаса за около час.
Втасалото тесто се премества върху набрашнен плот. Премесва се леко. Разделя се на 4 топки. Разточват се на правоъгълни кори с дебелина около 5-8 мм.
Всяка кора се намазва с мармалад и се по желание се слагат едро скълцани орехи. Завива се на руло и се реже на кифлички, с ширина по Ваше желание - около 5-7 см.
Готовите кифлички се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Наръсват се с канела и захар. Оставят се отново да втасат.
Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса до зачервяване.