Агнешко с тиквички на тиган

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Агнешко с тиквички на тиган
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Свежо предложение за Великден за всички, на които им е омръзнала класическата комбинация с картофи и търсят нещо по-така"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр. (300 г)
  • тиквички - 3 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чубрица
  • кимион
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се запича с подправки, задушено първо с фолио и след това запечено. Аз използвах парче агнешко от Великденските останки.

Нарязваме тиквичките на кубчета, накъсваме месото и запържваме в дълбок тиган с много малко мазнина (тъй като агнешкото месо е достатъчно мазно само по себе си, няма нужда от допълнителна мазнина в голямо количество).

Добавяме подправки по избор и сервираме топло. Агнешкото месо печено и след това леко запържено има вкус на месото от шишовете за дюнер.

Забележка: Ако използвате соев сос, намалете солта или въобще не посолявайте. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: