Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински бъбреци, черен дроб и далак във фурна

Свински бъбреци, черен дроб и далак във фурна

Свински бъбреци, черен дроб и далак във фурна
Снимка: Стоянка Русенова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Всяка чаша червено вино си мечтае да бъде поднесена в компанията на тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • далак - 1 бр.
  • бъбреци - 2 бр.
  • черен дроб - 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 1 ч.ч.+100 мл
  • сол
  • оцет - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме далака и черния дроб, след което ги измиваме под течаща вода. Сцепваме бъбреците на 2 по дължината - да се отвори вътрешността.

Накисваме в дълбок съд с вода, в която добавяме 50 мл оцет и 100 мл червено вино. Оставяме така за около 1 час. Вадим и измиваме.

Нарязваме на парчета, като внимателно отделяме тлъстините от тях. Така нарязваме черния дроб и далака. В тава поставяме нарязаните вече дреболии.

Върху тях прибавяме лука , които предварително сме обелили и нарязали на полумесец. Поръсваме с черния пипер, чубрицата, червения пипер и разбъркваме добре.

Изсипваме 1/2 ч.ч олио и 1 ч. ч. червено вино. Поставяме във фурната и печем до готовност, като от време на време разбъркваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: