Начин на приготвяне
Приготвяне на пастата:
Пресейте брашното в купа. С помощта на вилица разбийте внимателно яйцата и ги добавете към брашното. Бъркайте до получаването на смес, отлепваща се от стените на купата.
Вече с ръце започнете да месите докато се оформи тесто. Възможно е да се наложи да сипете малко вода, но наистина много малко. Увийте готовото тесто в стреч фолио и сложете в хладилник за 30 минути. След това извадете тестото от фолиото.
Нарежете го на 3-4 парчета и започнете да разточвате на машина за паста от най-малката степен. От време на време поръсвайте разточения лист тесто с брашно. След като прекарате веднъж тестото през пресите на машината, обърнете листа и го прекарайте отново през пресите.
Увеличавайте степените – това означава, че листът ще става все по-тънък. Прекарвайте листа от двете страни и увеличете числот на точилките. Поръсвайте с още брашно, но само ако е необходимо.
Повтаряйте процедурата, докато разточите листа тесто на възможно най-тънката степен. Нарежете листовете тесто и сварете прясната паста във вряща вода с морска сол за около 2 минути.
Приготвяне на пестото:
Измийте и подсушете листата на босилека. Начупете пармезана на едри парчета в купата на блендер и смелете леко. Прибавете кедровите ядки, босилека, чесъна и зехтина. Пасирайте и добавяйте още зехтин, ако ви се струва необходимо. Сипете пестото в добре подсушен буркан, загладете повърхността и залейте със зехтин.
Поднасяне:
В купа сипете сварената и отцедена паста, добавете пестото и разбъркайте много добре. Поръсете с кедрови ядки и настърган пармезан.