Пролетна яхния от бакла и зелен лук

magi yordanovamagi yordanovaНовак9961
13/05/2012
"Усетете вкуса на пролетта с тази свежа и лесна за приготвяне яхния "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 830
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват. Задушават се с олиото и малко вода за кратко. Към тях се добавят почистената и измита бакла, доматения сок и подправките.

Наливат се 2-3 чаши вода и ястието се оставя да ври до готовност на баклата.

Накрая се сгъстява с размитото с малко вода брашно и се пускат джанките.

Рейтинг

5 8
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Росица Петрова
Не намерих джанки, но добавих морков и пак се получи вкусна яхнийка.
0
0