Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена бяла риба с ароматни подправки

Пържена бяла риба с ароматни подправки

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пържена бяла риба с ароматни подправки
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна е, защото е с подправки, страхотна е - защото е изпържена с мас"

Необходими Продукти

  • риба - 1. 5 кг бяла
  • сол - 1.5 к.л.
  • кориандър - 1 щипка смлян
  • чубрица - 1 щипка
  • копър - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • сминдух - 1 щипка
  • чесън на прах - 1 щипка по желание
  • олио - за пържене
  • мас - за пържене
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се измива добре. Реже се на шайби. Подправките /сол, кориандър, чубрица, копър, босилек и сминдух/ се смесват и парчетата риба се овкусяват с тях.

Овкусената риба се покрива със свежо фолио и се оставя в хладилник за около час, за да може да поеме от подправките. Всяко парче риба се овалва в царевично брашно.

Пържи се в силно сгорещено олио и мас /50/50/ до получаване на приятен златист загар. Поднесете с резени лимон, докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: