Начин на приготвяне
Обелете и настържете картофите на едро ренде. Поръсете с малко сол, разбъркайте и ги изцедете.
Сложете ги в купа и прибавете към тях нарязани на дребни кубчета кашкавал, шунка и сушени домати.
В друг съд разбийте яйцата. Прибавете към тях киселото мляко, олиото, нарязан на ситно копър, настърган пармезан и черен пипер.
Смесете ги с картофите и разбъркайте.
Намажете форма за пай с меко масло и поръсете с галета.
Разпределете сместа за вкусния солен пай и заравнете, като леко притискате.
Разбийте 1 яйце и прибавете към него 100 г настърган кашкавал. Добавете и подправките.
Покрийте картофения пай с тази смес и поръсете с настърган пармезан.
Нарежете маслото на кубчета и го разпределете равномерно върху пая.
Сложете да се пече в загрята на 180°С фурна за 30 минути.
След изпичане оставете леко да се охлади.
По желание нарежете на ситно 1 стрък пресен чесън и поръсете преди сервиране на картофен пай с пармезан.
Бон Апети!