gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета на фурна

Пуешки бутчета на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7607k2k3k8
Пуешки бутчета на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 6
02/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене100 мин.
Общо110 мин.
Порции2
"Майсторите готвят пуешки бутчета и им се получават страхотни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват, подсушават и се поръсват със сол, черен и червен пипер.

Намазват се отвсякъде с горчицата и се поставят в тавичка. Лукът, чесънът и морковите се почистват, нарязват се на едро и се нареждат около бутчетата.

Нарязаните зеленчуци се поръсват със сол, черен пипер и щипка мащерка. Поливат се с малко зехтин, след което се добавят се бирата и водата.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час и половина.

След изпичането им бутчетата се изваждат от тавата, а зеленчуците заедно с течността се прехвърлят в тенджерка. Бутчетата се връщат в тавата заедно с малко вода и зехтин и се допичат колкото да получат хубав загар.

Зеленчуците заедно със соса се пасират, след което към тях се прибавя заквасената сметана.

Сосът се разбърква хубаво и се връща към вече запечените бутчета. Ястието се поднася с гарнитура по собствен избор и поръсено със пресен магданоз.

Източник: biri-miri.blogspot

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: