Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Целувки»Целувки с орехова поръска

Целувки с орехова поръска

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Целувки с орехова поръска3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
25
"Щипка орехи и обикновените целувки стават истинско сладко изкушение"

Необходими Продукти

  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 40 г кристална
  • пудра захар - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • оцет - 6 капки
  • ванилия - 2 бр.
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците трябва да са студени направо от хладилника. Разделете белтъците от жълтъците внимателно, за да не попадне и капка жълтък с тях. Разбийте ги с миксер на бавни обороти за 1 минута, а после увеличете оборотите.

Започнете да добавяте кристалната захар лъжица по лъжица, до стената на купата, а не в средата на сместа. След като сместа стане на сняг, намалете оборотите и добавете на части пудрата захар, към последната част добавете и ванилиите.

За по-качествено разбиване на захарта в белтъците, поставете купата в съд с топла вода. Със сладкарски пош шприцовайте готовия целувчен крем във формата, която желаете на целувките, на разстояние една от друга и в тава, постлана с хартия за печене.

Поръсете с смлени на по едро орехи и печете в предварително нагрята фурна на 70-80 градуса за около 1 час и половина, а после престояват в изключената фурна 15 минути. Наредете ги в подходящ поднос или чиния.

Основни правила които трябва да спазвате при приготвянето на целувките:

- Купата, в която ще разбивате белтъците, трябва да е метална или стъклена;

- Купата не трябва да е мазна или мокра, а много добре измита и напълно подсушена;

- Не трябва да има и частица от жълтъците в белтъците;

- Ако желаете целувките да са по-меки отвътре, започнете добавянето на захарта преди белтъците да са станали на сняг. Ако пък желаете да са по-твърди, изчаквате белтъците да станат на пухкав сняг и тогава започвате да добавяте захарта;

- Не оставяйте прекалено дълго време разбитите белтъци да престоят, до добавянето на захарта, защото вътре в тях започват да се образуват малки мехурчета с въздух и при печене целувките се пукат, вследствие на което спадат;

- На един белтък се слага – 40 г ситна кристална захар и 40 г пудра захар;

- Гаранция за успеха е стъклена суха купа, щипка сол и няколко капки оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: