Кюфтенца от броколи с елда

Кюфтенца от броколи с елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Уникални кюфтенца - вкусни, здравословни и много, много, много ароматни"

Необходими Продукти

  • броколи - 400 г замразени
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 30 г
  • пармезан - 25 г
  • кашкавал - 25 г настърган
  • сол - на вкус
  • олио - за поръсване
  • елда - 3 с.л. сварена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се елдата, прецежда се добре. Броколите се заливат със студена вода с малко сол и варим за кратко докато омекнат.

Прецеждат се, изплакваме със студена вода да запазят цвета си и с лъжица се притискат да останат сухи. С вилица се намачкват на по-ситни парчета.

Добавя се яйцето, пармезанът, галета, настърган кашкавал, ситно нарязани пера пресен лук, сварената и отцедена елда и всичко се разбърква добре.

Накрая се добавя малко сол според вкуса. Гребва се с лъжица от сместа и с ръце се оформят кюфтенца.

Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 190 градуса около 15 минути и се изваждат в чиния.

Поднасяме с кетчуп или с млечно-чеснов сос. За любителите на здравословни храни са прекрасна вечеря - опитайте, много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: