Начин на приготвяне
Сварява се елдата, прецежда се добре. Броколите се заливат със студена вода с малко сол и варим за кратко докато омекнат.
Прецеждат се, изплакваме със студена вода да запазят цвета си и с лъжица се притискат да останат сухи. С вилица се намачкват на по-ситни парчета.
Добавя се яйцето, пармезанът, галета, настърган кашкавал, ситно нарязани пера пресен лук, сварената и отцедена елда и всичко се разбърква добре.
Накрая се добавя малко сол според вкуса. Гребва се с лъжица от сместа и с ръце се оформят кюфтенца.
Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 190 градуса около 15 минути и се изваждат в чиния.
Поднасяме с кетчуп или с млечно-чеснов сос. За любителите на здравословни храни са прекрасна вечеря - опитайте, много са вкусни!