Сармички от лапад и див ориз

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
943
3
04/05/2017
"Постни сармички с лапад - пролетно вкусни и завладяващо ароматни "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо396
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лапад - 1 голяма китка (средно големи листа)
  • див ориз - 300 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • пресен чесън - 3 сръка
  • олио - 50 мл
  • джоджен - 2 - 3 стръка пресен
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняват се дръжките на лапада и листата се попарват за кратко във вряла вода. Не се варят, а само се попарват докато леко си променят цвета!

Кромидът и морковът се обелват и накълцват на ситно кубче. Задушават се в мазнината. Добавят се накълцаните пресен чесън и джоджен.

Прибавя се дивият ориз, предварително измит и отцеден от водата, леко да се запържи. Долива се малко вода, овкусява се и се оставя да покъкри на бавен огън.

Отстраняваме от котлона плънката да поизстине.

Навиваме малки сармички, които подреждаме на дъното на тенджера, отгоре поставяме чиния, за да не се развият при варенето.

Наливаме вода, колкото да се покрият сармите и варим на не много силна температура. Сармите може да се приготвят и на фурна.

Сервират се с кисело мляко или чеснов сос.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар