Начин на приготвяне
Пилешките гърди се срязват на три парчета хоризонтално и поставяме в намаслена тава. Поръсват се с малко сол, черен пипер и подправка за пиле.
Печените чушки се отварят като книга и се поставят върху месото, върху тях се нареждат парченца моцарела.
Пресният спанак се бланшира във вряла подсолена вода, отцежда се добре и се разпределя върху всяко парче месо.
Отгоре се захлупва с второто парче пилешко месо. Поръсваме с галета, сол и още малко подправка за пиле. Отгоре се полива с малко олио и печем в загрята фурна 200 градуса около 25 минути.
Изважда се тавата и пилешкото се поръсва с настърган кашкавал, връща се във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднасяме със свежа зелена или картофена салата и чаша вино.
Пилето Италия е готово.
Рецептата е на ЛЮСИ от кулинария ѝ блог.