Телешко Уелингтън

Телешко Уелингтън

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
16/05/2012
"Има рецепти, които са измислени, за да впечатляват с вкус и визия и тази е от тях"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 540
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 лист, около 300 г
  • телешко месо - 700 г телешко бон филе
  • гъши пастет - - 150 г
  • масло - 125 г
  • бадеми - 50 г осолени
  • яйца - 1 брой
  • бяло вино - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете ципата на телешкото и обилно го поръсете сол и черен пипер. Разтопете маслото в съд на котлона и добавете олиото.

Сложете телешкото да се запържи равномерно от всички страни. Извадете го и оставете добре да изстине.

Сложете бутертестото в широка намазнена тава и го намажете с гъшия пастет. Отгоре поръсете със смлените бадеми и напръскайте с бялото вино.

Телешкото бонфиле, предварително охладено, сложете върху тестото и завийте на солено руло, като добре притиснете и затворите краищата.

Намажете отгоре с разбито яйце и сложете телешко Уелингтън да се пече в предварително загрята до 180-200 градуса фурна за 35-40 минути.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар