Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Супа с месо от телешка опашка

Супа с месо от телешка опашка

Супа с месо от телешка опашка
Снимка: Симеон Христов Кънев
2 / 3
08/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5
"Една супа, която не само ще ви засити, но ще ви сгрее и душата"

Необходими Продукти

  • телешка опашка - 1 бр.
  • картофи - 2 големи
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 1 бр. зелена
  • пресен лук - 2 стръка
  • чесън - 5 скилидки
  • копър - около 2 - 3 ч.л. накълцани дръжки
  • домати - 1/3 от буркан консервирани
  • брашно - 2 с.л.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • чубрица - 1 щипка
  • черен пирер
  • червен пипер
  • сол
  • дафинов лист - 1 голям
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката опашка се сварява със сол в тенджера под налягане, не по-малко от 50 минути и се обезкостява стрателно - месото се нарязва на ситно.

Бульонът се прецежда и месото се връща в него. Зеленчуците се нарязват съответно : картофите на едри кубчета, чушката на ленти, чесъна на колелца, лука на ситно, а моркова се рендосва.

Загрява се олио на дъното на дълбок тиган и се запържват първо лука с чесъна, после се добавят чушката и моркова, а последно картофите. Междувременно се подправя с двата вида пипер и сол.

Запръжката прехвърляме в тенджерата подготвена за супата, при бульона и месото, слагаме, дръжките копър, дафиновия лист, бахара и чубрицата, доливаме вода до 4 л и варим до готовност.

В тигана от запръжката, изпичаме брашното за кратко, добавяме доматите и бъркаме до леко сгъстяване, слагаме при вече сварените продукти в тенджерата и след 10-тина минутки супата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: