Начин на приготвяне
Телешката опашка се сварява със сол в тенджера под налягане, не по-малко от 50 минути и се обезкостява стрателно - месото се нарязва на ситно.
Бульонът се прецежда и месото се връща в него. Зеленчуците се нарязват съответно : картофите на едри кубчета, чушката на ленти, чесъна на колелца, лука на ситно, а моркова се рендосва.
Загрява се олио на дъното на дълбок тиган и се запържват първо лука с чесъна, после се добавят чушката и моркова, а последно картофите. Междувременно се подправя с двата вида пипер и сол.
Запръжката прехвърляме в тенджерата подготвена за супата, при бульона и месото, слагаме, дръжките копър, дафиновия лист, бахара и чубрицата, доливаме вода до 4 л и варим до готовност.
В тигана от запръжката, изпичаме брашното за кратко, добавяме доматите и бъркаме до леко сгъстяване, слагаме при вече сварените продукти в тенджерата и след 10-тина минутки супата е готова.