Начин на приготвяне
Почистваме лапада и го поставяме в тенджера за около 3-4 минути, за да се задуши. След като го извадим го нарязваме.
Ориза го измиваме под течаща вода. Нарязваме лука на ситно. Почистваме воденичките. Аз ги слагам отделно да се посварят. Джоджена си нарязваме на ситно.
В мазнина поставяме нарязания лук и ориза и запържваме за около 3-4 минути. Към тях прибавяме измития и нарязан лапад, задушаваме, докато намали обема си.
Заливаме с гореща вода, може да ползваме и бульона от воденичките, но задължително да е горещ.
Така оставяме докато оризът стане почти готов и след това прибавяме и воденичките.
Разбъркваме добре и оставяме да ври до готовност. Преди да махнем от котлона поръсваме се с джоджена.