Начин на приготвяне
Приготвяне на блата:
Яйцата се разбъркват със захарта. След това добавяме брашното, в което сме сложили бакпулвера. Накрая и ванилията.
Всичко това се изсипва в намазана с олио малка тавичка и се пече на 150 градуса.
Проверява се дали е готово с дървена клечка за зъби. Ако нищо не полепва по клечката, значи че е готово. Изважда се от фурната и се оставя да изстине много добре.
Приготвяне на сиропа:
Докато изстива блатът, в една тенджерка си слагаме всички продукти за сиропа и бъркаме докато всичко стане един леко гъст сироп.
След изстиване на блата го надупчваме с молив на дупки и после заливаме с леко изстиналия сироп.
Отгоре поръсваме сиропирания сладкиш с кокосови стърготини.
Сладкото кадифе е готово.