Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебапчета»Ориенталски кебапчета с булгур

Ориенталски кебапчета с булгур

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Ориенталски кебапчета с булгур
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кебапчета с дъх на Ориенталско изкушения - гарнирайте с любимата салата и хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • кайма - 200 г телешка
  • булгур - 100 г фин
  • лук - 1/2 глава малка (около 30 г)
  • яйца - 1 бр.
  • бадеми - 2 с.л. млени
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - 2 ч.л. или на вкус
  • канела - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз - 2 с.л. ситно накълцан
  • зехтин - около 20 мл за поръсване при печенето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура в гореща вода за 30 минути, за да набъбне. Отцедете добре от течността, ако не я е поел всичката, и в дълбока купа смесете заедно с каймата.

Добавете яйцето, смлените бадеми и лука, накълцан на много ситно (лука може и да настържете).

Сложете сол, подправките и наситнения магданоз. Омесете добре, завийте с домакинско фолио и оставете за 2 часа в хладилник.

Оформете кебапчетата в познатата ни, типична за тях продълговата форма, правейки първо топче, което да се събира в шепа и после разтегляйки с помощта на дланите. От продуктите в рецептата излизат 7 кебапчета.

Поставете в тавичка върху хартия за печене или просто леко намазнена. Поръсете със зехтина и печете на 190 градуса до зачервяване. Готови са за около 15 минути, но понеже всяка фурна е различна, най-добре си ги наглеждайте.

Сервирайте кебапчетата с гарнитура от свежи краставици, които перфекно допълват вкуса на кебапчетата. Възможно е да се комбинират и с предпочитан от вас сос.

Да ви е сладко! Ориенталските кебапчета с булгур са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: