Портокалови курабии

Dark AngelDark AngelНовак
27/05/2012
"Има нещо неустоимо в тези вкусни курабийки с дъх на портокал "
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции50-60 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 346
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички течни съставки се смесват - зехтина, цитрусовия сок и настърганите корички заедно ванилията и се разбиват заедно със захарта.

В отделна купа се смесват сухите съставки - брашното, гриса, бакпулвера, содата и солта.

Добавете ги на порции към мокрите съставки, като е нужно да ги смесвате в голям съд. Разбърква се непрекъснато, докато не се получи твърдо, но по-меко от това за бисквити.

От така приготвеното тесто може да изрежете курабии с формички, да ги шприцовате с шприц или пош или просто да ги оформите на топчета с ръце. Готовите портокалови курабии подреждайте в тава с хартия за печене

Сложете да се изпекат за 10-12 минути в загряна на 200 градуса фурна до порозовяване. Готовите портокалови курабии охладете за няколко минути върху хартията, преди да ги отлепите.

Рейтинг

5 4
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Koko
Koko
25.11.2012 16:21
Може би не уцелих правилната по размер чаена чаша, но курабийките станаха чудесни! Благодаря за рецептата!
0
0