Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко на тиган с печени зеленчуци

Пилешко на тиган с печени зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Пилешко на тиган с печени зеленчуци
Снимка: Мария Симова
1 / 2
23/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусен обяд само за половин час, защото с нас всичко е възможно"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • стар лук - 2 глави големи
  • пиперки - 2 бр. зелена и червена
  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 2 бр
  • бяло вино - 1 винена чаша
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчука, тиквичките - на тънки колелца, лука - на тънки полумесеци, чушките и морковите -на ленти, посолете и оставете така за кратко.

Нарежете месото на ивици, добавете соевия сос, пресования чесън, олиото и малка част от виното, разбъркайте, завийте с фолио и поставете в хладилник, докато изпечете зеленчука.

Намажете оребрен тиган или скара с олио и изпечете зеленчука, поставете го в кутия с капак за да си задуши и поомекне малко.

В тиган с незалепващо покритие и капак, нагрейте олиото и поставете месото, поръсете с щипка сол и запържете, докато се изпари сокът му. Добавете виното, затворете капака на тигана и гответе на бавен огън до готовност на месото, като накрая да остане на мазнина.

Добавете зеленчука, поръсете с черен пипер на вкус, посолете на вкус, разбъркайте внимателно и затворете капака на тигана.

Изключете котлона и оставете ястието на него, докато се охлади напълно котлонът.

Сервирайте топло!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
40
32
21
10
Дай твоята оценка: