Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с тиквички и разядка от извара

Омлет с тиквички и разядка от извара

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Омлет с тиквички и разядка от извара
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Зеленчуков омлет и свежа разядка - ароматен обяд, който дълго ще помните"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 бр. средно голяма
  • яйца - 3 - 4 бр. (само белтъците)
  • хималайска сол - на върха на ножа
  • зехтин - 1 суп. лъжица
  • за разядката
  • извара - 70 - 100 г
  • пресен чесън - 1 стрък
  • зехтин
  • черен пипер
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и рендосва на едро ренде. Не се отцежда от водата. Прибавят се белтъците и хималайската сол.

Сместа се обърква добре и се слага в нагорещен и намаслен тиган със незалепващо покритие.

Като се зачерви от долната страна, с помощта на капак или друг тиган се обръща и се изпече и от другата.

Получава се пухкав, леко хрупкав и сочен омлет. Поставя се в основна чиния.

Върху него разпределяме или оформяме красиво овкусената с накълцания пресен чесън, хималайска сол, черен пипер и зехтин извара.

Омлетът с тиквички и разядка от извара е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: