Начин на приготвяне
Нарежете пилешките гърди, картофите, морковите, лука и пиперката на малки кубчета поотделно.
В тиган с малко олио запържете лука и пиперката до омекване, добавете морковите и картофите, разбъркайте. Поставете пилешкото месо, разбъркайте и запържете до промяна на цвета на месото. Добавете граха, посолете и пържете на бавен огън, прибавете магданоза и ситно нарязания чесън, отстранете ястието.
За Бешамела в студеното мляко разтворете брашното, добавете жълтъка, черния пипер и посолете на вкус. Разбъркайте и поставете на слаб огън, гответе до сгъстяване.
В намазана тавичка с олио разпределете зеленчуковата смес равномерно, като отделите 3-4 лъжици от сместа. Полейте ястието с Бешамела, поръсете с настъргания кашкавал равномерно и в средата на тавата поставете заделените лъжички от зеленчуковата смес в кръг.
Запечете ястието в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист загар на кашкавала.
Практично и много вкусно ястие със сос Бешамел на фурна.