Заешко печено в плик

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Заешко печено в плик
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Идеален обяд или вечеря, който не изисква много работа и приготовления, а и не цапа"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 450 г, разфасовано на парчета
  • пресни картофи - 350 г, по възможност малки
  • бейби лукчета - 4 бр.
  • чери домати - 6 бр.
  • пресен чесън - 3 стръка
  • бяло вино - 150 мл
  • вода - около 80 мл
  • бульон - 1 кубче от месо или зеленчуков
  • розмарин - 2 стръка пресен или на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер на вкус
  • мащерка - 1 - 2 ч.л. по желание
  • сол - на вкус
  • лимон - сок от 1
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо измийте добре и натрийте с черен пипер, мащерка, малко сол , половината зехтин и лимонов сок. Оставете в хладилник за 2-3 часа или една нощ, ако разполагате с това време.

Срежете пресните картофки наполовина, ако са много малки, или на четвъртинки, ако са по-големички. Не ги белете, а само ги измийте добре. Овкусете ги с единия стрък розмарн, накъсан на листенца, червен и черен пипер, сол и другата половина от зехтина. Поставете ги в плика за печене.

Накълцайте пресния чесън на едро и заедно с доматите и обелените лукчета сложете при картофите. Натрошете отгоре кубчето бульон и подредете парчетата заешко месо. Залейте с бялото вино и водата и затегнете добре торбичката с помощта на специалната затягаща лентичка, която е за тази цел и си върви със плика за печене, когато го купуваме. Направете 5-6 дупчици в горната част с клечка за зъби.

Поставете в тавичка и печете на 180 градуса - 50 минути. Последните минути може да увеличите на 200 градуса, за да се получи апетитен загар на месцето.

Щом извадите от фурната, оставете ястието в плика още 10-15 минути, след което сервирайте.

Идеален обяд или вечеря, който не изисква много работа и приготовления и не цапа много кухнята.

Бързо, лесно и много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
За всеки, който хареса и реши да приготви рецептата, искам да допълня две неща, които съм пропуснала без да искам при писането:Първото е, че второто стръкче розмарин се слага върху заешкото месо в плика за печене и Второто-препоръчвам щом затворите плика, преди да сте направили дупчиците, да намачкате хубаво с ръце и да обърнете няколко пъти, за да се смесят добре всички продукти. После поставяте плика в тавичката със завързаната част отдолу, защото дупките са отгоре и би изтекло сосчето. Това е логично, де, но аз да си кажа :) Благодаря!
31.05.2017 15:30
6