Патица магре

04/06/2012
"Гурме изкушение, което няма как да не опитаме поне веднъж "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 365
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата81
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта в съд на котлона и долейте леко червено вино.

Добавете почистените и подсушени боровинки и редукцията от балсамов оцет.

Оставете соса да се вари 6-7 минути. Готовият горещ сос се разбърква със студеното краве масло.

Загрейте фурната на 220 градуса и направете леки прорези по кожата на патешкото филе без да стигате до месото. Поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер.

Загрейте малко зехтин в незалепващ тиган (може и грил тиган) и запържете патешкото за около 5-6 минути, като го сложите първо с кожата надолу. След това обърнете и поръсете с натрошен розмарин и още малко сол и черен пипер при нужда.

Запържените патешки филета прехвърлете в алуминиево фолио и ги запечатайте като джоб. Сложете да се изпекат за 7-8 минути в загряната фурна - до розово.

Направете картофено пюре от сварените картофи, объркани и намачкани с масло и подправки.

Прехвърлете патешкото магре в подходяща чиния и го нарежете на отделни тънки филии по очертанията на прорезите по кожата.

Сипете гарнитура от картофеното пюре и полейте патицата магре с боровинковия сос.

Рейтинг

5 6
4 1
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар