Начин на приготвяне
Затопля се леко водата и към нея се добавя щипка захар и маята. Оставя се да втаса, а през това време се подготвя брашното, което се разстила в тава и се прави кладенче, в което се поставя млякото, в което е загасена содата и малко сол на вкус. Започва да се добавя брашното, когато втаса маята се прибавя към тестото и пак се меси до получаване на меко тесто.
Готово е тогава, когато престане да лепне по пръстите. Сега се завива с нещо и се оставя да втаса. Когато втаса, се меси още веднъж и се добавя мазнината, пак се оставя да втаса на топло. Ако е студено в стаята, се включва фурната на най-ниската степен и се поставя вътре. След около 1 час е удвоило обема си.
На плота се слага малко брашно и тестото се разточва с точилка на средна дебелина. Сиренето се намачква с вилица и се поставя в началото на листа, завива се на стегнато руло и се нарязва на равни части. Те се нареждат в намазана с мазнина тава и се мажат с яйце. Пече се на 180 градуса до готовност. Моята фурна е силна и за около 20 минути е готово.