Сладки маслени Праскови
Slatke breskvice sa maslacem

Сладки маслени Праскови

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k18k3k20k21
Сладки маслени Праскови
Снимка: Мария Симова
1 / 3
02/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
25
"Прасковки, които са по-вкусни от тези, които късаме от дървото. Опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • краве масло - 200 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • за плънка
  • краве масло - 70 г
  • сладко - 150 г сини сливи
  • орехи - 50 г смлени
  • сладкарска боя - малко жълта + малко червена
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето със захарта и мекото масло на крем, прибавете ванилията, бакпулвера и пресятото брашно. С шпатула разбъркайте до меко тесто (без да месите), завийте тестото в стреч фолио и поставете в хладилника за 20 минути.

Постелете тава с хартия за печене и от тестото оформете малки топчета, колкото орех, подредете ги в тавата и печете на 180 градуса до златисто за около 20 минути.

Отделно смесете мекото масло с орехите и сладкото от сини сливи или по ваш избор, до еднообразна смес. Намажете и слепете топчетата две по две на праскови, едната половина потопете в разтворената с вода жълта боя, а другата половина в бледо розова и оваляйте обилно в захар. Подредете ги в чиния и декорирайте с листенца от чемшир.

Маслените праскови нямат нужда от престой за омекване, защото са меки и пръхки, можете да консумирате на деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: