Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Закуски със сирене и кашкавал

Закуски със сирене и кашкавал

Закуски със сирене и кашкавал
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Топла закуска ви очаква на масата - и със сирене, и с кашкавал, но най-вече - с нашите най-добри пожелания"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • вода - 100 мл
  • олио - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 20 г прясна
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода сложете захарта и натрошете маята. Добавете една с.л. брашно, покрийте с чинийка и изчакайте да се активира.

Пресейте брашното и направете кладенче. Сипете олиото, водата с маята, солта и две от яйцата+един белтък.

Жълтъка размийте с прясното мляко и го заделете за намазване на закуските.

Започнете да месите, като постепенно приемате от брашното. Готовото тесто сложете в намазнена купа, покрийте и оставете да удвои обема си. За по-лесно разделете втасалото тесто на две и разточете два правоъгълника.

Нарежете ги на широки дълги ленти. По единия дълъг край на всяка лента поръсете с натрошено сирене и малко рендосан кашкавал.

Захлупете с тази част, на която няма плънка, усуквайте и навийте на охлювче. Подредете закуските в тава, застлана с хартия, като оставяте място между тях. Намажете ги с жълтъка и поръсете със сусам.

Покрийте и оставете сиренките повторно да втасат. Печете в загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.

Закуските със сирене и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: