Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Витаминозно ястие със стъбла от пореч и картофи

Витаминозно ястие със стъбла от пореч и картофи

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Витаминозно ястие със стъбла от пореч и картофи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Най-доброто средство за оздравяване - витаминозно ястие със стъбла от пореч"

Необходими Продукти

  • пореч - 350 г стъбла
  • чесън - 2 скилидки
  • картофи - 4 бр. средни
  • зехтин - 70 мл
  • вода - 1 литър
  • сол - на вкус
  • копър - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • спаначени кълнове - за декорация и свежо допълнение
  • оцет - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това лесно, полезно и вкусно ястие най-трудната част е чистенето на стъблата от пореч. И само по себе си всъщност не е трудно, но пипкаво и изисква повече време. Трудът си заслужава, защото има много ценни свойства и действа благотворно на човешкия организъм.

Ще забележите, че по стъблата има тънка ципа, покрита с власинки, и това е което трябва да отстраним. С помощта на остър нож забелвайте, започвайки от основата, докато ги отстраните.

Може и да използвате грапава чиста кърпа и като търкате под течаща вода да отстранявате ципата и власинките.

Почистените стъбла срязвайте на две или три части и ги пускайте в съд с вода, иначе потъмняват.

Следващата стъпка е да сгорещите зехтина на среден огън и да запържите чесъна, нарязан на кръгчета и след това да добавите картофите на едри кубчета.

След около минута-две налейте горещата вода и изчакайте да заври. Подправете със сол, черен пипер и копър и добавете изцедените от водата стъбла пореч.

Варете ястието 20 минути и е напълно готово.

При сервиране слагайте по лъжица оцет във всяка купичка или чиния и разбъркайте. Украсете със спаначени кълнове и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: