Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Невероятен кайсиев сладкиш с крема сирене

Невероятен кайсиев сладкиш с крема сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Невероятен кайсиев сладкиш с крема сирене
Снимка: Сия Рибагина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Уникална комбинация от вкусове и аромати, която ще плени сърцето ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 15 г
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 60 мл
  • какао - 2 с.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • За пълнежа
  • крема сирене - 150 г
  • заквасена сметана - 150 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • кайсии - около 10 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сладкиш се получава страхотно пухкав, мек и вкусен. Пълнежът от сирене му придава изключителна свежест, а кайсиите балансират с вкус и аромат. Идеален е за консумация към следобедното кафе или чай и е достатъчно атрактивен за споделяне с близки гости и приятели.

Чаената чаша е с вместимост 250 мл, тавичката е правоъгълна с размери 32/20/7, може да използвате и кръгла с диаметър не повече от 28 см.

В купа разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес. Добавете на тънка струя олиото, продължете да разбивате и накрая сипете киселото мляко.

В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, ванилията и какаото.

Съединете сухите и течните съставки като разбърквате с дървена лъжица до получаване на гъста хомогенна смес без брашнени бучки.

Измийте и почистете кайсиите, разполовете ги и махнете костилката.

В купичка разбийте крема сиренето със захарта, добавете заквасената сметана и ванилията. Получава се гъста млечна смес.

Загрейте фурната на 170 градуса. Сложете в тавичката хартия за печене, изсипете кексовата смес.

Със супена лъжица загребвайте по малко от млечната смес и поставяйте от нея на места върху кексовата смес, без да бъркате и да натискте, а отгоре наредете половинките кайсии.

Сложете тавичката във фурната и печете сладкиша за около 35 минути или до суха клечка.

Извадете готовия сладкиш и го оставете върху метална скара да се охлади. Поръсете с пудра захар и нарежете на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка: